Nieuws


Gereedscchapsslijtage inzetten

01-12-2022
Dit artikel gaat dieper in op het actief inzetten van gereedschapsslijtage als middel om verspanende processen te verbeteren.

Ontdek modellen voor frezen

10-11-2022
Tijdens een webinar lanceren we de nieuwe modellen, lichten we de mogelijkheden en beperkingen toe en geven we meteen een korte demonstratie.

Types gereedschapsslijtage

04-11-2022
Dit artikel brengt één van de kernelementen in de verspaningsmodellen terug onder de aandacht: de types gereedschapsslijtage.

Economische snijsnelheid

29-09-2022
Dit artikel brengt één van de kernelementen in de verspaningsmodellen terug onder de aandacht: de kostenefficiënte snijsnelheid.

De snijkrachtsformule
 

07-07-2022
Dit artikel brengt één van de kernelementen in de verspaningsmodellen terug onder de aandacht: de snijkrachtsformule van Kienzle.

Open House
 

06-07-2022
In september openen we onze deuren en demonstreren we de mogelijkheden van modelgebaseerd bewerken in praktijk.

Specifieke snijkracht
 

09-06-2022
Dit artikel brengt één van de kernelementen in de verspaningsmodellen terug onder de aandacht: de specifieke snijkracht.

De standtijdsrechte
 

02-05-2022
Dit artikel brengt één van de kernelementen in de verspaningsmodellen terug onder de aandacht: de standtijsdrechte.

Economische snijsnelheid

26-04-2022
U kan de economische snijsnelheid bepalen met behulp van informatie uit de standtijdsrechte(n). Dit geeft u de mogelijkheid om
het meest kostenefficiënte verspaningsproces te selecteren. Om concreet aan de slag te kunnen, organiseren we opleidingen.

Gereedschapsbewaking microfreesjes

07-04-2022
Gereedschapsbewaking is belangrijk bij het freesproces, om te kunnen automatiseren en de kwaliteit van producten te garanderen. Dit is geen eenvoudige opgave wannneer er microfreesjes in het spel zijn, en hiervoor kunnen akoestische sensoren een oplossing bieden.

Lancering platform
 

06-04-2022
Er bestaan tal van werkmethoden en rekenmodellen die kunnen ondersteunen bij het samenstellen van een optimaal verspaningsproces. Echter, veel rekenmodellen zijn in onbruik geraakt of worden slechts ten dele ingezet. Daar brengen we nu verandering in ...

Modelleren trillingsgedrag

29-03-2022
Het trillingsgedrag speelt een essentiële rol in de prestaties van verspanende machines en bij de verspaningsprocessen, met een rechtstreekse invloed op het materiaalverwijderingspercentage, de oppervlaktekwaliteit van het afgewerkt product en de ...

Modelgebaseerd bewerken

22-02-2022
Via adaptief bewerken is het mogelijk in verspaning gerichte acties te nemen op basis van de actuele productiesituatie. De succesvolle toepassing staat of valt met het beschikken over correcte (real-time) data en ...

Trillingsgedrag meten tijdens het frezen

08-02-2022
Het complexe verspaningsproces heeft heel wat uitdagingen en een daarvan is het beheersen van trillingen als gevolg van het dynamische gedrag van de machine, het gereedschap en het werkstuk. Dankzij nieuwe hardware-ontwikkelingen...

Gereedschapsslijtage verminderen

18-01-2022
De opkomst van datatechnieken, geavanceerde sensoren en visiesystemen in combinatie met productiekennis laten toe om de toestand van verspaningsgereedschap beter te controleren.

Kostenestimatie danzij 'Industry 4.0'

22-08-2021
In het eerste webinar op 3 september geven we een overzicht van methoden om bewerkingskosten in te schatten met behulp van procesdata. Dit kan zowel op...